lauantai 3. maaliskuuta 2012

Puolukkajuustokakku

Tein kakun jo kerran aikasemmin, mutta siihen tuli laitettua liian vähän liivatetta ja se ei hyytynyt kunnolla. Vatkasin kerman liian kovaksi vaahdoksi, joten täytteestä tuli vahvempaa ja sen sai lusikoida vuokaan. Valmiin kakun suutuntuma oli hieman voimainen, jonka epäilen johtuvan siitä kovaksi vatkatusta kermasta. Pohjaan voi laittaa vähemmän kaakaota, ettei se peitä liikaa puolukan makua tai vaihtoehtoisesti laittaa puolukkaa enemmän.


Pohja:
50 g mantelirouhetta
25 g pekaanipähkinärouhetta
30 g mantelijauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
30 g sulatettua suolatonta voita
steviaa

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl puolukoita
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
0,5 tl vaniljajauhetta
steviaa

Laita irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperi. Sekoita pohjan aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja taputtele vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi ja survo puolukat. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen puolukat, tuorejuusto, vaniljajauhe ja stevia. Liota liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita se vaahtoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti