keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Punaherukkajuustokakku 2

Muokkasin aiemmin tekemääni punaherukkajuustokakun ohjetta hieman paremmaksi lisäämällä täytteeseen kananmunaa ja herukkasosetta. Mielestäni muna tekee täytteestä kuohkeampaa ja mehevämpää, herukkasose antaa väriä ja makua täytteeseen.


Pohja:
150 g mantelirouhetta
60 g mantelijauhetta
75 g sulatettua suolatonta voita
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Täyte:
4 liivatelehteä
2 munaa
2,5 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
0,5 tl vaniljajauhetta
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tl steviaa (NuStevia)
0,5 dl punaherukkasosetta

Kuorrute:
4-5 dl punaherukkaa
3 liivatelehteä
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Laita tarjoilulautasen päälle irtopohjavuoan (24 cm) vanne ja vuoraa se leivinpaperilla. Sekoita pohjan aineet keskenään ja taputtele se tarjoilulautaselle. Näin ei enää tarvitse siirtää valmista kakku tajoilulautaselle.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Laita kuorrutteen marjat ja pieni vesitilkka kattilaan ja kuumenna niin kauan, että ne soseutuvat. Paseeraa marjat siivilän läpi ja ota talteen 0,5 dl sosetta täytettä varten.  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljajauhe, sitruunan kuori ja stevia. Vatkaa munat vaahdoksi ja sekoita täytteen joukkoon. Sekoita punaherukka sose täytteeseen. Lisää liotetut liivatteet kuumennettuun sitruunan mehuun ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.

Laita kuorrutteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Makeuta jäljellä oleva herukkasose stevialla. Sekoita liotetut liivatteet noin 0,5 dl kuumaan vettä ja sekoita herukkasoseen joukkoon. Kaada kuorrute hyytyneen kakun päälle ja laita vielä kylmään vähintään tunniksi. Kakun hyydyttyä poista vuoan vanne ja irrota leivinpaperi.


8 kommenttia:

  1. Onko nuo kakut niin hyviä miltä ne näyttää? (on tietenki).

    VastaaPoista
  2. Tietenkin, onhan ne mun tekemiä :D

    VastaaPoista
  3. Vau, hyvältä näyttää!

    -Heidi

    VastaaPoista
  4. Ihanaa...olipa kiva kun löysin blogisi. Olen ihan "heikkona"näihin juustokakkuihin, jostain ihme syystä. Hyvin vähän olen leiponut karppi-leivonnaisia. Itseäni varten en viitsi leipoa, kun muut perhessä ei karppaa. Täytyypä tutustua tarkemmin sinun ohjeisiisi, vois maistua muillekin.

    VastaaPoista